Fonksiyonel tıp, Sindirim sağlığı, mitokondri sağlığı, hücresel beslenme, detoks, fonksiyonel tıp diyetisyenliği, fonksiyonel tıp doçluğu, fonksiyonel gıdalar, gıda takviyeleri, fonksiyonel beslenme

Beslenme alışkanlığını değiştirilmesi deride hızlı bir değişiklik göstermese de  çözümüm başlangıcı olabilmektedir. Doğru beslenme alışkanlıkları edindiğimizde deriye sağladığımız faydalar nelerdir?

  • Çoğu alerjik deri hastalıklarında tetikleyici etkisi olan katkı maddeli besinler, dış ve ev içi fast food’lar beslenme düzeninden çıkarıldığında genel kaşıntı ve kurdeşen büyük oranda azaldığı izlenmektedir.
  • Ekmek, börek, tatlı, makarna gibi karbonhidratların sık tüketilmesi deride iltihap mekanizmasını tetikleyerek ilgili deri hastalıklarını (sedef hastalığı, atopik egzama, seboroik egzama, kurdeşen vs.) şiddetlendirdiği izlenmektedir.
  • C vitamini içerikli kırmızı renkli sebzelerin tüketilmesi derideki kan akışını düzenleyen karoten mevcudiyeti yoğun olduğu için yaşlanma karşıtı vitamin de denilebilir.
  • Deri sağlığında özellikle de sivilce yani akne probleminde çinko eksikliği zeminde ceviz gibi çinko içeren besinler tüketilebilir.
  • Kuru, tahriş olmuş deri, sedef hastalığı, egzamalı deride yağ asitleri içeren omega 3 kaynaklarının tüketilmesi önerilebilir (somon).